BoldogságKalauz

BoldogságKalauz

Nyaralni mentem! - pár perces meditáció bárhol, bármikor

2015. június 29. - FocusCoaching

Mindannyiunk életében sok a stressz, kevés a szabadidő, nagy a hajtás, mégis érezzük, hogy jó volna akár csak pár percre kiszabadulni a mókuskerékből.

Ebben segít ez a pár perces meditációs gyakorlat:

1. Keress magadnak egy csöndes helyet, ahol senki sem zavar. Kényelmesen helyezkedj el. Hunyd be a szemed. A következő pár percben csak a légzésedre figyelj, ne hagyd, hogy a zavaró gondolatok kizökkentsenek. Pár perc elteltével képzeld magad egy nyugodt helyre, a tengerpartra, a hegyekbe, vagy éppen a kertbe.  c1245fcfbf275debced9ce7d21c3d33e.jpg

                                               (kép: Pinterest)

2. Amikor elképzelted a helyszínt, próbáld meg minél részletesebben kidolgozni a látottakat, pl. langyos a homok a talpad alatt és enyhén fúj a szél, már lemenőben van a nap, csak a hullámok zaja töri meg ezt a békés csendet.

9c15024370fc9dc34600b743c354b465.jpg

                                     (kép: Pinterest)

3. Időzz el ebben az állapotban pár percet. Amikor úgy érzed végeztél, távolodj el ettől a képtől és megint a légzésedre figyelj. Lassan nyisd ki a szemed.

Ez a vizualizációs gyakorlat segít pár perc alatt feltöltődni, hogy utána lendületesen folytathasd a napod! Próbáld ki Te is! 

süti beállítások módosítása