BoldogságKalauz

BoldogságKalauz

Boldogság-tervezés 5 lépésben

2015. június 15. - FocusCoaching

Mindannyian boldogok szeretnénk lenni, de nem tudjuk hogyan érjük el. Ezt nem tanítják a tanárok és nagyon gyakran a szülők sem. Hogyan is tudnák elmagyarázni, mi az a boldogság, hogyan küzdj meg a sérelmeiddel, ha ők maguk is boldogtalanok. Mi pedig gyermekként másolunk és visszük tovább a tanult mintákat az életünkbe. Munka, lemondás, aggódás és keresés. Keressük a boldogságot egy életen át. Pedig egy karnyújtásnyira van tőlünk, csak nem engedjük magunkhoz.


o-meditation-myths-facebook.jpg

I. Negatív érzések lecserélése

1. "Ennek még meg lesz a böjtje!"

Sokan azért nem mernek boldogok lenni, mert attól tartanak, hogy amit az élettől kapnak, azt valahol máshol elveszi tőlük. A veszteségtől való alaptalan félelem vezet oda, hogy inkább azt gondoljuk, hogy másnak sokkal rosszabb, így a végén még meg is elégszünk a helyzetünkkel. Egyszerűen nem merünk boldogok lenni, pedig ha lecseréljük ezt a téves félelmet és bizonytalanságot, a boldogság is utolér minket.

Segítő kérdések:

- Mersz boldognak lenni bűntudat és félelem nélkül?

- El tudod képzelni magad boldog, kiegyensúlyozott emberként?

2. "Bezzeg a másiknak könnyű!"

Az irigység és a másik sikerei való féltékenység rengeteg energiát emészt fel bennünk, ezzel korlátozva a saját önmegvalósításunk folyamatát. 

Segítő kérdések:

- Tisztában vagy az értékeiddel?

- Tudod milyen képességeid vannak?

3. A negatív gondolatok elengedése

Egyediek vagyunk, minden egyes ember más és más, különböző értékekkel. Én a más értékeit nem tudom átvenni, mert azzal nem tudnék azonosulni. Ahogy tisztul előtted az önismeret során, hogy milyen értékeid vannak, már a másik sikereire sem negatív érzésekkel fogsz reagálni. A sikeres, tehetséges emberekre is úgy fogsz gondolni, hogy "Mi az, amit jól csinál?", "Hogyan tudom én ezt elsajátítani?"

happiness-quotes-tumblr-5.jpg

                                                               (A boldogságot választom.)

II. Megérdemlem a boldogságot!

Elhiszed, hogy boldog lehetsz? Elhiszed, hogy megérdemled? 

1. Engedem, hogy boldog legyek!

A boldogság nem áll olyan távol tőlünk, az örömteli élet lehetősége bennünk van. A gond ott kezdődik, hogy rápakoljuk a fájdalmainkat, félelmeinket, problémáinkat. Ilyen súlyok alatt, nem csoda, hogy csak ritkán tudunk megengedni magunknak egy-egy örömteli pillanatot.

2. Hajlandó vagyok tenni a boldogságomért! 

A képesség mindenkiben benne van, a hajlandóság a kérdés.

Hajlandó vagy elengedni a fájdalmadat? El tudod engedni? 

Valamennyiünkhöz hozzá nőttek olyan sérelmek, fájdalmas helyzetek amiknek az emléke a lényünkbe égett és nem tudjuk ezeket olyan könnyen elengedni. Légy magadhoz türelmes!  

A sérelmek, megoldatlan problémák terheit nehéz cipelni és fárasztó is. Hagyd hátra ezeket a mázsás súlyokat, mert ezek nem segítik az életedet!

Elengedem a negatív érzéseimet és engedem, hogy boldog legyek, mert megérdemlem!

 tumblr_modeoriqkj1rlmbruo1_250.jpg

süti beállítások módosítása