BoldogságKalauz

BoldogságKalauz

A boldog párkapcsolat titka

2015. február 01. - FocusCoaching

A kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolat nem olyasvalami, amit csakúgy megkapunk, nem hullik magától az ölünkbe és még csak nem is szerencse kérdése, hanem inkább annak a munkának az eredménye, amelyet belefektetünk.

tumblr_lphabb9dyv1r0yc9vo1_500_large.png

Az egészséges párkapcsolatnak 3 kulcsfontosságú eleme van:

1. Figyelem

A figyelmes társ arra törekszik, hogy a dolgokat a másik szemszögéből lássa, tudva azt, hogy ahogyan viselkedik az hatással van a partnerére. Az ilyen ember számára az időbeosztás is fontos, azért hogy meggyőződhessen, elegendő időt tölt a szerelmével.

2. Felelősség

Mondtál már valaha olyasmit, hogy "Te vagy az oka, amiért így érzem magam!" vagy "A rossz kedved miatt, most nekem is az van."

Az érzelmileg tudatos emberek magukba tudnak nézni és meg tudják határozni a probléma gyökerét, míg mások hárítják a felelősséget. Sokkal könnyebb magunkat áldozatnak beállítani és hagyni, hogy sodródjunk a negatív érzéseinkkel. Ez a viselkedés, amellett, hogy romboló, nem is vezet a probléma megoldásához. 

3. Érzelmeink kifejezése

A boldog párkapcsolatban a társak kifejezik pozitív érzéseiket kedves pillantásokkal, értő figyelemmel, gyengéd tettekkel. 

Játszunk egy csapatban a párunkkal! Ha különbözik is a véleményünk, próbáljunk közös nevezőre jutni, mert ha folyamatosan kritizáljuk a társunkat, veszekszünk vele, a magunk igazát hajtogatjuk azzal csak a magunk és szerelmünk közötti távolságot növeljük, ahelyett, hogy kompromisszumokat kötve haladnánk a közös cél felé.

 

 

süti beállítások módosítása