BoldogságKalauz

BoldogságKalauz

8 dolog, ami a boldogságod útjában áll

2015. augusztus 25. - FocusCoaching

Észre sem vesszük, hogy milyen negatív programokhoz ragaszkodunk, melyek gátolják érvényesülésünket az életben, korlátozzák boldogságunkat. Íme egy lista azokról a szokásokról, amelyekhez foggal-körömmel ragaszkodunk, pedig ha elengedjük ezeket, nemcsak a stressztől válunk meg, de könnyebbé válik az életünk is.

8ba8ca2a0d611d882e08fd3b80acc988.jpg

                                                       (fotó: Pinterest)

1. Mások hibáztatása

Engedd el azt a programot, hogy másokat okolsz amiatt, ami történt veled, vagy amit nem kaptál meg, nem értél el. Bűnbakot találni sokkal könnyebb, mint vállalni saját tetteinkért a felelősséget. 

A döntés a Te kezedben van. 

2. "Mindig nekem van igazam!"

Van, aki azonnal beleugrik egy vitába és felhasznál minden lehetséges információt csak azért, hogy a saját igazát alá támassza, még akkor is, ha ezzel kockára tesz egy kapcsolatot.

Kérdezd meg magadtól, hogy: Segít az, ha mindig, minden helyzetben nekem van igazam? Mi az, amit el akarok érni ezzel? Vajon a másik, hogyan érzi magát ettől? 

3. "Mindent irányítanom kell!"

Ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezted sem kell kudarcként megélni. Próbálj meg rugalmasan hozzáállni a terveidhez, mert a túlzott ragaszkodás még több stresszt okoz.

4. Panaszkodás

Aki mindig arról panaszkodik, hogy neki milyen rossz az élete,  milyen depressziós, mindig mindene fáj és még inkább, ha más csak megemlít egy kis fejfájást, attól az emberek előbb-utóbb elfordulnak.

Senki és semmilyen helyzet sem tehet boldogtalanná, hacsak nem hagyod. 

5. Kényszeres megfelelés

Már gyermekkorunktól kezdve a szüleink, a tanáraink, a társaink elvárásainak igyekeztünk megfelelni, elfeledkezve saját boldogságunkról. Ha sikerül elérned, hogy önmagadnak akarj megfelelni, a környezetedtől függetlenül döntést hozni, saját magadat a rangsor elejére helyezni, akkor már semmi sem állhat önmegvalósításod útjába.                                                                                                                              1ed9af9942432a23ce008ad16974dfff.jpg

(Fotó: Pinterest)

6. Félelem                                                                                                                

Félelmünk rejti a legnagyobb visszahúzó erőt, pedig ez csak képzeletünk szüleménye, mi magunk kreáljuk saját félelmeinket. 

"Nincs mitől félni, csak a félelemtől magától." (Frank D. Roosevelt)

7. "Nem az én hibám!"

Ha saját magunknak sem valljuk meg az igazat, ha mindig kifogásokat keresünk és folyamatosan próbáljuk önmagunkat felmenteni, nem fogunk tudni előre haladni, megvalósítani azt, amit igazán szeretnék az életben.

8. "Nem akarok megváltozni!"

Pedig a változás jó dolog. Folyamatosan minden változik körülöttünk. A változás segít eljutni A-ból B-be, segít a fejlődésben. Ha tartózkodunk, félünk a változástól, megfosztjuk magunkat a lehetőségektől, az élményektől.

"Mikor elengedem aki vagyok, azzá válok, aki lehetnék." (Lao-Ce)

1800ce0db849c7c6757afb6d55b8cec6.jpg

(Fotó: Pinterest)

süti beállítások módosítása