BoldogságKalauz

BoldogságKalauz

Útban a boldogság felé – 10 ötlet, ami növeli életörömöd

2015. szeptember 22. - FocusCoaching

Mindannyian vágyunk a boldog életre, de gyakran nem is tudjuk, megvalósulhat-e egyáltalán. A távlatokba, a jövőbe helyezzük az eszményképpé alakított boldogságot, pedig az örömteljes élet lehetősége itt van bennünk. Teréz anya ezt mondta: "Mai világunk legnagyobb betegsége nem a lepra vagy a tuberkulózis, hanem sokkal inkább az az érzés, hogy senkinek sem kellünk, senki sem törődik velünk, és hogy mindenki által elhagyatottak vagyunk."

Tegyünk azért, hogy ez megváltozzon!

f8ea77d1efa0fda641d4fcde2ff91d02.jpg

Engedd be az életedbe a gondtalanságot, az örömet ezekkel az apró tippekkel:

  1. Szánj magadra időt!

Az ember alapvetően társas lény, azonban mindenkinek szüksége van egy kicsit elvonulni, hogy a saját gondolataiba merülve gondoljon. Szánj arra időt, hogy befelé fordulva vizsgálódsz és engeded magadnak, hogy megpihenj. Ez megvalósulhat egy meditációs gyakorlat vagy egy forró fürdő során. Fontos, hogy összhangot teremts lelked és tested szükségletei között. Végezz olyan tevékenységet, ami kikapcsol, ha csak 20 percre is, már megéri a magadba fektetett energia.

  1. Készítsd el álmaid - listáját!

Mi az, amit meg szeretnél valósítani az életedben? Legyen az bármilyen cél, tudd, hogy neked is sikerülhet! Készítsd el úgy álmaid-listáját, hogy kizárod környezeted szokásait, nézeteit, elvárásait, negatív meglátásait. Úgy vesd papírra megvalósítandó álmaidat, hogy csak a belső hangodra hallgatsz.

1800ce0db849c7c6757afb6d55b8cec6.jpg

  1. Növeld önbizalmad!

Gyakran olyan negatív véleményt alkotunk magunkról és úgy leszóljuk magunkat mások előtt, hogy alapvetően megkérdőjelezzük értékeinket. Ne tedd! Engedd el azokat a negatív mondatokat, amiket rólad mondtak a szüleid, tanáraid, társad! Nem ezek határoznak meg téged, hanem azok a gondolatok, amiket te saját magadról formálsz!

Írd le, hogy milyen pozitív tulajdonságaid vannak 10 pontban. Ez a gyakorlat segít megteremteni az összhangot a gondolataid és kommunikációd között.

  1. Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Egyediek vagyunk, minden egyes ember más és más, különböző értékekkel. Én a más értékeit nem tudom átvenni, mert azzal nem tudnék azonosulni. Ahogy tisztul előtted az önismeret során, hogy milyen értékeid vannak, már a másik sikereire sem negatív érzésekkel fogsz reagálni. A sikeres, tehetséges emberekre is úgy fogsz gondolni, hogy mi az, amit tanulhatsz tőlük.

8747-believe-in-yourself.jpg

  1. Ne félj a boldogságtól! 

Sokan azért nem mernek boldogok lenni, mert attól tartanak, hogy amit az élettől kapnak, azt valahol máshol elveszi tőlük. A veszteségtől való alaptalan félelem vezet oda, hogy inkább azt gondoljuk, hogy másnak sokkal rosszabb, így a végén még meg is elégszünk a helyzetünkkel.

  1. Ne hibáztass másokat!

Engedd el azt a programot, hogy másokat okolsz a miatt, ami történt veled, vagy amit nem kaptál meg, nem értél el. Bűnbakot találni sokkal könnyebb, mint vállalni saját tetteinkért a felelősséget. "Nem az én hibám!"

Ha saját magunknak sem valljuk meg az igazat, ha mindig kifogásokat keresünk és folyamatosan próbáljuk önmagunkat felmenteni, nem fogunk tudni előre haladni, megvalósítani azt, amit igazán szeretnék az életben.

A döntés a Te kezedben van. 

Kérdezd meg magadtól, hogy: Mi az, amit el akarok érni mások hibáztatásával? Mi alól akarom magam mentesíteni?

  1. Megfelelni. Bármi áron. – Megéri? 

Már gyermekkorunktól kezdve a szüleink, a tanáraink, a társaink elvárásainak igyekeztünk megfelelni, elfeledkezve saját boldogságunkról. Ha sikerül elérned, hogy önmagadnak akarj megfelelni, a környezetedtől függetlenül döntést hozni, saját magadat a rangsor elejére helyezni, akkor már semmi sem állhat önmegvalósításod útjába.                                                                                                                              

  1. Félelem                                                                                                               

Félelmünk rejti a legnagyobb visszahúzó erőt, pedig ez csak képzeletünk szüleménye, mi magunk kreáljuk. Olyan a félelem, mint egy ballonkabátos, fekete kalapot viselő sötét alak, aki mindig a nyomodban jár, ha lépnél előre, visszahúz, megragadja a karod és ránt egyet hátra. Képzeld el, hogy egyszer megfordulsz. Szemtől szemben a félelemmel. Képzeld el, hogy azt mondod: Tűnj el! Nincs szükségem rád! 

A félelmeidet te magad látod el energiával. Vond meg ezt az erőt, fókuszálj másra.

the-fears-we-dont-face-becomes-our-limits-robinsharma-quote-life.jpg

  1. Hajlandó vagyok tenni a boldogságomért! 

A lehetőség mindenkiben benne van, a hajlandóság a kérdés.

Hajlandó vagy elengedni a fájdalmadat? Képes vagy elengedni? 

Valamennyiünkhöz hozzá nőttek olyan sérelmek, fájdalmas helyzetek amiknek az emléke a lényünkbe égett és nem tudjuk ezeket olyan könnyen elengedni. Légy magadhoz türelmes!  

A sérelmek, megoldatlan problémák terheit nehéz cipelni és fárasztó is. Hagyd hátra ezeket a mázsás súlyokat, mert ezek nem segítik az életedet!

A változás jó dolog. Folyamatosan minden változik körülöttünk. A változás segít eljutni A-ból B-be, segít a fejlődésben. Ha tartózkodunk, félünk a változástól, megfosztjuk magunkat a lehetőségektől, az élményektől.

     "Mikor elengedem aki vagyok, azzá válok, aki lehetnék." (Lao-Ce) 

  1. Engedem, hogy boldog legyek!

Az örömteli élet lehetősége bennünk van. A gond ott kezdődik, hogy rápakoljuk a fájdalmainkat, félelmeinket, problémáinkat. Ilyen súlyok alatt, nem csoda, hogy csak ritkán tudunk megengedni magunknak egy-egy örömteli pillanatot. Túl könnyen lemondunk boldogságunkról, de te változtathatsz ezen! 

Elengedem a negatív érzéseimet és engedem, hogy boldog legyek, mert megérdemlem!

 

Ha úgy érzed, készen állsz a változásra, jelentkezz be egy Life Coaching ülésre - boldogsagkalauz.hu!

happiness-quotes-tumblr-5.jpg

süti beállítások módosítása