BoldogságKalauz

BoldogságKalauz

5 jel, hogy mérgező a párkapcsolatod

2015. január 12. - FocusCoaching

Vannak olyan párok, akik a legjobbat hozzák ki egymásból, míg más párkapcsolatban az vehető észre, hogy a párok tényleg rossz hatással vannak egymásra. A mérgező párkapcsolatban úgy érezheted, mintha valami alattomosan ásná alá az önbecsülésed anélkül, hogy észre vennéd és lassan azon kapod magad, hogy már nem is vagy önmagad.photos_demandstudios_com-getty-article-178-19-78630785_xs_1_.jpg

Az árulkodó jelek:

1. A párod nem fogad el téged. Amikor érzed, hogy a párod a saját elképzelései szerint akarja befolyásolni vagy irányítani az életed, nem számít, hogy neked mik az elképzeléseid.

2. Mi a baj? Semmi. - A passzív-agresszív kommunikáció. Amikor a másik elzárkózik, nem hajlandó megnyílni és elmondani, hogy mi okozza az ingerültségét és csak duzzog.

3. A múlttal való vádaskodás. Ha a párod folyton felhánytorgatja neked a múltat azért, hogy a jelenben az igazát bizonyítsa.

4. Téged hibáztat. Amikor a partnered elkezd téged hibáztatni, csak azért, hogy az ő hibájáról elterelődjön a figyelem. 

5. Érzelmi zsarolás. Amikor érzed, hogy érzelmileg sakkban tart a párod, látod magad előtt az érzelmi büntetést, ha nem úgy cselekszel, ahogy ő akarja. 

Ha bármelyiket észleled a kapcsolatodban, érdemes megvizsgálni az okokat és dolgozni a probléma megoldásán.

süti beállítások módosítása